Pojačani nadzor

Policija provela akciju na autocesti kod Vrbovskog, evo koga su sve uhvatili

Vladimir Mrvoš

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir ŠkomrljRIJEKA – Policija u suradnji s mobilnim timom carine te djelatnicima Hrvatskih cesta za utvrđivanje najveće dopuštene mase vozila, jučer su na autocesti A6, kod čvora Vrbovskog, proveli zajedničku akciju pojačanog nadzora u prometu.


Od 14 do 19 sati kod čvora Vrbovskog ukupno kontrolirano 158 vozila, a njih 48 na lokacijama DC 3 (stara cesta u mjestu Stubica, pravac Severin na Kupi – Delnice i Delnice – Severin na Kupi).


Tijekom akcije očitano je 295 vozila s uređajem za očitanje registarskih oznaka (ANPR), a pritom je utvrđeno 33 prekršaja iz odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 10 prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, ali i jedno kazneno djelo nedozvoljena trgovina za koje je prijavljen 28-godišnji hrvatski državljanin.
Uz kaznenu prijavu, 28- godišnjaku je i privremeno oduzeto osobno vozilo.


Što se tiče prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osam prekršaja se odnosi na prekoračenje ograničenja brzine, kao i njih osam za nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji, dok je sedam prekršaja utvrđeno kod vozača teretnih vozila za pretovar gdje se prijave podnose i pravnim, kao i odgovornim osobama, te vozačima i obrtnicima.