Policija ima pune ruke posla

Zaražen i pijan spavao u upaljenom mercedesu. Zaražena žena vozila se busom iz grada u grad

Šarlota Brnčić

Snimio SERGEJ DRECHSLER

Snimio SERGEJ DRECHSLER

Autoophodnja na mjestu događaja utvrdila je da je 47-godišnji vozač upravljao automobilom da bi se potom s njime zaustavio, bez gašenja motora, te zaspao. Ispitivanjem prisutnosti alkohola, utvrđeno je da je vozač prethodno vozio pri koncentraciji od 1,57 promilaNevjerojatno, ali istinito! Zagrebačka policija naletjela je na zaraženog muškarca koji je spavao u upaljenom automobilu.


Zbilo se to jučer, oko 1.10 sati, na kolniku Avenije Marina Držića, kada su policajci uočili zaustavljeno vozilo marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka s uključenim motorom, a u kojem je vozač spavao.


Autoophodnja na mjestu događaja utvrdila je da je 47-godišnji vozač upravljao automobilom da bi se potom s njime zaustavio, bez gašenja motora, te zaspao. Ispitivanjem prisutnosti alkohola, utvrđeno je da je vozač prethodno vozio pri koncentraciji od 1,57 promila. Također, kod sebe nije imao ni vozačku, ni prometnu dozvolu.
Daljnjim provjerama, utvrđeno je da vozač ima na snazi izrečenu mjeru COVID-19 -liječenje na adresi boravka. S obzirom na utvrđeno, isti će boraviti na kućnoj adresi, te će po isteku mjere policijski službenici provesti krim istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo »Širenje i prenošenje zarazne bolesti«.


Osječko-baranjska policija uhvatila je 51-godišnjakinju koja se zaražena »mrtva-hladna« vozila autobusom, te išla u drugi grad. Navode kako je nad njome provedeno krim-istraživanje zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.


Utvrđeno je da se 51-godišnjakinja nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 9. do 18. studenog, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19. U ponedjeljak 16. i u utorak 17. studenog, svjesno je napustila mjesto prebivališta te koristila javni prijevoz kako bi otputovala u drugi grad na području županije čime je dovela u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljude. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.