U tijeku očevid

Policija pronašla vozača koji je kod Varaždina usmrtio biciklista i pobjegao s mjesta nesreće

Hina

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Biciklist je zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo, a vozač osobnog vozila napustio je mjesto nesreće.Varaždinska policija pronašla je i uhitila 30-godišnjaka iz Međimurske županije pod sumnjom da je u subotu navečer kod varaždinskog aerodroma usmrtio biciklista i pobjegao s mjesta nesreće.


Policija je utvrdila da se vozač na državnoj cesti iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na biciklističku traku gdje je udario u stražnji dio bicikla.


Bicikl je bez upaljenih svjetala i bez reflektirajuće odjeće ili prsluka u istom smjeru vozio 32-godišnji državljanin Nepala.
Nakon udara, biciklist je odbačen prema naprijed te je udario u tijelo 21-godišnjeg pješaka, također državljanina Nepala, koji se pješice kretao u istom smjeru.


Pješak je uslijed udara odbačen u cestovni jarak i zadobio je ozljede, a pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Biciklist je zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo, a vozač osobnog vozila napustio je mjesto nesreće.


Nakon intenzivne potrage, sinoć je uhićen 30-godišnjak s područja Međimurske županije koji je izazvao prometnu nesreću, a u tijeku je obavljanje očevida na vozilu te kriminalističko istraživanje, izvijestila je u ponedjeljak varaždinska policija koja je zahvalila medijima i građanima na pomoći u pronalasku vozila i vozača.