Splitski slučaj

Policija promptno reagirala nakon dojave građana o neznancu koji se opija kod osnovne škole

Šarlota Brnčić

Snimio GOJKO MITIĆ

Snimio GOJKO MITIĆ

Policijski službenici su nakon dojave obilazili područje oko škole i igrališta. Prikupljena su saznanja da se nepoznati muškarac često zadržava u zoni škole, konzumira alkohol i mokri na javnom mjestu, u blizini dječjeg igralištaSlijedom informacije koju je policija zaprimila krajem siječnja da se kod osnovne škole u Splitu često zadržava nepoznati muškarac, a da tamo često konzumira i alkohol na javnom mjestu, odmah su započeli intenzivniji obilazak područja, te poduzeli mjere u cilju utvrđivanja identiteta osobe.


Policijski službenici su nakon dojave obilazili područje oko škole i igrališta. Prikupljena su saznanja da se nepoznati muškarac često zadržava u zoni škole, konzumira alkohol i mokri na javnom mjestu, u blizini dječjeg igrališta.


U nekoliko dana poduzeto je sve kako bi se osoba pronašla i utvrdio njegov identitet. Policijski službenici Prve policijske postaje Split ubrzo su na tom području pronašli muškarca koji je odgovarao dobivenom opisu. Osoba je zatečena kako pije alkohol na javnom mjestu i policijskim službenicima nije mogao potvrditi svoj identitet jer nije imao osobnu iskaznicu.
Doveden je u službene prostorije, nad njim je  provedena obrada, te je utvrđeno kako je 42-godišnjak ostvario obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira i to naročito drsko i nepristojno ponašanje i pijančevanje na javnom mjestu radi čega je uz optužni prijedlog odveden na nadležni prekršajni sud.


Također ostvario je obilježja i prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Određena mu je i privremena mjera opreza zabrane posjećivanja dječjeg igrališta.