Afera Janaf

Policija pretresla stanove i famozni klub, javio se Kovačevićev odvjetnik: “Ovo je nešto novo”

Portal Novi list

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Kovačević je od tvrtki s kojima je surađivao JANAF dobio ekskluzivne nekretnine u središtu Zagreba i na splitskom Žnjanu, sumnjaju istražiteljiBivši šef Janafa Dragan Kovačević ponovno je uhićen, sumnjiči ga se za primanje mita.


Kako se neslužbeno doznaje, Kovačević je od tvrtki s kojima je surađivao JANAF dobio ekskluzivne nekretnine u središtu Zagreba i na splitskom Žnjanu.


Policija je uz pretres tih stanova ponovno pretresla i famozni klub u Slovenskoj 9 gdje je uz prisutnost odvjetnika bio i sam Kovačević.
“Ovo je nešto novo, stavlja mu se na teret primanje mita. On smatra da niti je mogao počiniti ovo kazneno djelo kako mu se stavlja na teret  i sigurno negira da bi počinio to kazneno djelo”, izjavio je Kovačevičev odvjetnik Tomislav Grahovac, javlja Dnevnik.hr.


USKOK je objavio da provodi izvide nad više osoba, a neslužbeno se doznaje da je riječ o njih četvero. Uz Kovačevića, USKOK je zainteresiran za jednog od menadžera Janafa, kojeg se spominje kao osobu koja je potpisivala sporne ugovore po Kovačevićevom nalogu.


Za USKOK je sporno 11 ugovora, kojima je, sumnjaju, utajeno 40 milijuna kuna.


Uhićeni su i direktori dviju tvrtki, Jedna od tih tvrtki radila je na održavanju računalnih programa, a istražitelji sumnjaju da je Kovačeviću dala na korištenje stan u centru Zagreba, u Ban centru, blizu Trga Bana Jelačića.


Druga je, pak, tvrtka s Janafom ugovorila poslove nabavke vatrogasnih vozila.


Iz Janafa kažu kako nisu upoznati s novim izvidima Uskoka.


”Ono što možemo istaknuti je kako je društvo JANAF d.d. proteklih mjeseci provodilo analizu sklopljenih ugovora iz prijašnjih godina te je na temelju dobivenih podataka obavijestilo nadležna tijela o sumnji na počinjenje kaznenih dijela na štetu Društva”, poručili su iz Janafa.Otkri