Intervencija u Zagrebu

Policija palicama i suzavcem suzbila sukob navijača Dinama i Rijeke, privedeno 11 osoba

Hina

Snimio Davor Kovačević

Snimio Davor Kovačević

Policijski službenici uporabili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada, te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili", izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačkePolicija je palicama i suzavcem spriječila sukob navijača te privela 11 osoba zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike povodom nogometne utakmice Dinamo – Rijeka odigrane u nedjelju popodne na Maksimirskom stadionu.


“U tijeku razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj spriječen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici uporabili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada, te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili”, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.


Nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika, kao ni navijača, već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su prouzročili navijači. Nakon stavljanja situacije pod kontrolu, dio gostujućih navijača prepraćeno je na vlak koji je krenuo prema Rijeci, kao i 300 osobnih vozila i 40 kombija gostujućih navijača, dodali su u policiji.
Među 11 navijača koje je policija privela prije, za vrijeme i nakon utakmice, šest je navijača Dinama, i pet navijača Rijeke.


Među domaćim navijačima jedan je priveden zbog alkoholiziranosti, a pet zbog posjedovanja pirotehnike, među kojima su tri maloljetnika. Među navijačima Rijeke dva su privedena zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te dva zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike.


Policija i osiguranje su prije početka utakmice pronašli su 110 komada pirotehnike, od čega 30 bengalki, 73 dimne kutije, šest stroboskopa i jedan improvizirani okrugli topovski udar ispod južne tribine stadiona Maksimir.