Priveden 37-godišnjak

Policija omela provalnika i uhvatila ga na djelu. Krim istraživanjem otkrivena i druga kaznena djela

Šarlota Brnčić

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Dio ukradenih predmeta je pronađen kod njega te su vraćeni vlasnicima, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u teške krađe, protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarskeZadarska policija dovršila je krim-obradu nad 37-godišnjakom pod sumnjom u počinjenje više imovinskih delikata.


Navode kako su jučer, oko 01.20 sati, nakon što je zaprimljena dojava o mogućoj provali u trgovinu u Ulici Put Petrića u Zadru, policijski službenici ubrzo u blizini zatekli 37-godišnjaka koji se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela. Kod njega je pronađen i provalnički alat koji mu je oduzet. Uhićen je te doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


Sumnjiči ga se da je u navedeno vrijeme pokušao provaliti u trgovinu, u čemu nije uspio te se udaljio s mjesta događaja.
Također ga se sumnjiči da je ove godine na području Kožina, po prethodno smišljenom planu, provalio u dva ugostiteljska objekta u vlasništvu trgovačkih društava. Krajem veljače da je provalio u ugostiteljski objekt i otuđio TV, ekran računala, glazbenu liniju, zvučnik, dvije električne bušilice, električnu brusilicu, motornu pilu i drugi razni ručni alat, kao i da je 15. travnja provalio u drugi ugostiteljski objekt odakle je otuđio novac, televizor, mobitel, zvučnike, pojačalo te druge razne dijelove glazbene opreme.


Dio ukradenih predmeta je pronađen kod njega te su vraćeni vlasnicima, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u teške krađe, protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.