Nekontrolirano jurio

Policija objavila sve detalje jezive nesreće u kojoj je mladić BMW-om usmrtio radnika HAC-a

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Policija je provela očevid na mjestu događaja, a danas su objavili nove detalje o ovoj teškoj, tragičnoj nesrećiDvadesetogodišnji vozač u subotu ujutro svojim BMW-om zalatesio se u naplatnu postaju HAC-a u Mraclinu i tom prilikom usmrtio radnika Hrvatskih autocesta.


Vozač je u sudaru zadobio višestruke ozljede, a utvrđeno je i da je zaražen koronavirusom, zbog čega se liječi u zagrebačkom KB-u Dubrava.


Policija je provela očevid na mjestu događaja, a danas su objavili nove detalje o ovoj teškoj, tragičnoj nesreći.


BMW-om uletio u zgradu
“Jučer, 23. siječnja oko 5:30 na području Mraclina, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolnikom autoceste A11.


Pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kojom prilikom je vozilom prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom vozila naletio na rubni kamen uslijed čega se je vozilo nastavilo nekontrolirano kretati.


Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom a potom se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom u zoni naplatne postaje Mraclin”,  objavila je policija.


Dodali su da je u udaru srušio zid upravne zgrade.


Zeljko Lukunic/PIXSELL


“Vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletjelo na 53-godišnjeg zaposlenika naplatne postaje koji je u naletu smrtno stradao. Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen.


Liječnička pomoć 20-godišnjaku pružena u KBC-u Zagreb, te je zadržan na liječenju dok je utvrđeno da je teško ozlijeđen.


Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku”, poručuju u policiji.


Jurio 140 na sat?


Prema pisanju Jutarnjeg lista mladić je po ocjeni prometnog vještaka jurio 140 kilometara na sat i nije kočio.


“Vozač je prošao kroz čunjeve koji su postavljeni nekih 200-tinjak metara prije naplatnih kućica jer se ne naplaćuje cestarina. Vjerojatno je mislio proći kroz prolaz, ali ga je promašio.


Vjerojatno je napravio desni manevar prema naplatnim kućicama, ali je tada najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu.


Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL


Prvo je udario u rinzol, vozilo je zahvatilo travnjak i tek tada se zaletio u objekt kod naplatnih kućica.


Procjenjujem da je brzina bila oko 140 kilometara na sat. Probio je tri zida i ubio djelatnika koji je sjedio za radnim stolom”, rekao je Goran Husinec, prometni vještak koji je bio na mjestu nesreće.


“Prizor je bio jezovit”


Što su vatrogasci zatekli na mjestu nesreće ispričao je vršitelj dužnosti zapovjednika JVP Velika Gorica, Ivica Maceković.


“Prizor je bio jezovit. BMW je probio vanjski zid, koji je od pune cigle, pregradni zid.Osoba koja je poginula od udara bila je odbačena unutar prostorije upravne zgrade u koju je uletio, a kad su vatrogasci došli, vrlo brzo nakon poziva za intervenciju u 5:32, vozač je još bio za upravljačem BMW-a.


Mislili su da je i on mrtav, ali kad su pokucali i malo polupali, on se trznuo. Nešto nesuvislo je govorio da ga boli kuk, glava, a vrlo brzo iza njih, možda nakon jedne minute, došla je hitna pomoć”, ispričao je vatrogasac Ivica Maceković.