MUP

Policija objavila snimku divljanja huligana u Osijeku: “Ozlijedili su osam naših kolega”

Portal Novi list

Foto Screenshot MUP

Foto Screenshot MUP

Huligani su na policiju bacali veće komade opeke, kamenje i staklene boceNakon subotnje utakmice u Osijeku veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona i na službenike interventne policije bacali razne predmete, uključujući veće komade opeke, kamenje i staklene boce.


Iz osječke policije javili su da je ozlijeđeno osam policijskih službenika. Objavili su i video snimku nereda huligana, nakon utakmice Osijeka i Lokomotive.


Priveli su više ljudi u službene prostorije policije, zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policijske službenike. Hrvatski državljanin (26) iz Osijeka, zbog sumnje u prekršaje iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, prepraćen je na prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku.

Proglašen je krivim te mu je određena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna, izrečena mu je zaštitna mjera zabrana prisustvovanja na nogometnim utakmicama na području RH na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija i NK Osijek, uz obvezu javljanja u policijsku postaju, te zabrana odlaska u inozemstvo na utakmice istih momčadi s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od jedne godine.


Policija je uhitila i kazneno prijavila još troje ljudi, a riječ je o hrvatskim državljanima u dobi od 30, 31 i 50 godina iz Osijeka, za koje postoji osnovana sumnja da su napali službenu osobu, izazivali nerede i oštetili imovinu.


Trojac je predan pritvorskom nadzorniku.