Lika

Policija istražuje slučaj prijevare prilikom kupnje traktora putem oglasnika  

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto: Marko Gracin

Ilustracija / Foto: Marko Gracin

Prema postignutom dogovoru uplatio je predujam od nekoliko stotina eura, ali ga je prodavatelj u više navrata tražio da uplati još novaca, što je oštećeni i učinio te je ukupno uplatio 2 400 eura Čini se da su pomalo nestali slučajevi kada su Ličani naručivali i plaćali skupe, markirane tenisice, a nakon plaćanja pošiljki pouzećem u njima nalazili stare cipele. Prevaranti su sve mudriji i pohlepniji.  Policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili su kaznenu prijavu 41-godišnjaka iz Gospića da je prevaren prilikom kupnje traktora. Naime, muškarac je 9. travnja 2024. godine na internetskom oglasniku pronašao oglas o prodaji traktora i stupio u kontakt sa prodavateljem  te dogovorio kupnju traktora.


Prema postignutom dogovoru uplatio je predujam od nekoliko stotina eura, ali ga je prodavatelj u više navrata tražio da uplati još novaca, što je oštećeni i učinio te je ukupno uplatio 2 400 eura. Nakon što je oštećeni uplatio navedenu svotu, prodavatelj mu se prestao javljati, a kupac traktora je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji.
Policijski službenici istražuju slučaj prijevare prilikom kupnje traktora putem oglasnika.  Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, a čiji je cilj prijevara kupaca, policija upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na vrlo povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u policijskoj postaji.