Noćna potraga

Policija i HGSS satima tragali za nestalim 79-godišnjakom. Uz pomoć drona našli ga u visokom raslinju uz obalu Save

Šarlota Brnčić

Pronađen je živ i pothlađen te sa vidljivim ozljedama po glavi i rukama.Sinoć je, u 18.30 sati, u Postaji granične policije Stara Gradiška, prijavljen nestanak 79-godišnjaka sa područja Općine Davor, koji je oko 10 sati otišao od kuće.


Policijski službenici su odmah započeli sa traganjem, zatraživši pomoć pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, a koji su se također odmah priključili akciji traganja kao i mještani Davora. Između nasipa i rijeke Save nedaleko od igrališta u Davoru, pronađena je najprije papuča nestalog.


U zajedničkoj suradnji i koordinaciji policijski službenici su pretraživali obalu uz rijeku Savu službenim plovilom, dok su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koristili čamac.
Oko 24 sata, pripadnici HGSS su pomoću drona s termovizijskom kamerom uočili nestaloga u visokom raslinju uz obalu rijeke Save. Budući da nisu bili u mogućnosti uz obalu pristati čamcem zbog naplavina, uz obalu su pristali policijski službenici sa službenim plovilom, te tako omogućili prilaz čamcu pripadnika HGSS, a koji su potom prišli nestalom i pomogli mu prilikom izlaska iz gustog raslinja.


Nestali 79-godišnjak je pronađen živ i pothlađen, te sa vidljivim ozljedama po glavi i rukama nastalim najvjerojatnije uslijed prolaska kroz grmlje i gusto raslinje.


Na mjesto događaja, u 0.35 sati, došli su pripadnici Hitne medicinske pomoći, koji su 79-godišnjaku pružili prvu pomoć, te ga prevezli na liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški.