POLICIJA GA ODMAH PRITVORILA Tražio od 40-godišnjaka da ubije tročlanu obitelj

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Tužiteljstvo okrivljenoga tereti i da je istoga dana 51-godišnjakinji govorio kako će ubiti nju i njenog izvanbračnog supruga, a zatim od spomenutog 40-godišnjaka tražio da te prijetnje prenese 57-godišnjaku i njegovoj obitelji.PULA – Zbog sumnje da je od 40-godišnjaka tražio da ubije tročlanu obitelj na području Umaga ili nađe nekoga da to učini, istarska policija uhitila je i pritvorila 60-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Županijsko državno odvjetništvo u Puli u četvrtak je priopćilo kako je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju te po jedno kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom i protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.


Osumnjičen je da je prošle subote, 3. kolovoza pitao 40-godišnjaka bi li za njega lišio života 57-godišnjeg muškarca i njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu te njihovo dijete, ili pronašao nekoga da to učini, što je ovaj odbio i o svemu obavijestio žrtve.
Tužiteljstvo okrivljenoga tereti i da je istoga dana 51-godišnjakinji govorio kako će ubiti nju i njenog izvanbračnog supruga, a zatim od spomenutog 40-godišnjaka tražio da te prijetnje prenese 57-godišnjaku i njegovoj obitelji.


Pritom mu je pokazao prepravljeni plinski pištolj u koji je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev kalibra 7,65 milimetara, odnosno oružje koje spada u kategoriju A koju građani ne smiju držati.


Na prijedlog pulskog tužiteljstva sudac istrage Županijskog suda u Puli je 60-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.


Inače, umaška policija je prošle subote, odmah nakon upućenih prijetnji smrću, uhitila i privela osumnjičenog.