Nije ga ni pogledala

Policajka autom srušila pijanog starca na biciklu, pa pobjegla s mjesta nesreće

Šarlota Brnčić

Photo by Asya Vee on Unsplash

Photo by Asya Vee on Unsplash

Obavljenim alkotestiranjima utvrđeno je kako je bila pod utjecajem alkohola od 0.35 promila, dok je biciklist bio pod utjecajem alkohola od 1.49 promilaRasvjetljene su sve okolnosti prometne nesreće u Rovinju, a u kojoj je teže ozlijeđen vozač bicikla.


Provedenim izvidima prometne nesreće, koja se dogodila jučer oko 1 sat u Ulici braće Božić u Rovinju, utvrđeno je kako se 33-godišnja vozačica udaljila s mjesta nesreće bez da je pružila pomoć unesrećenom.


Podsjetimo, nesreća se dogodila kada je 33-godišnjakinja upravljala VW Polom, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice braće Božić te je dolaskom do raskrižja s Fažanskom ulicom započela skretati u desno.
Budući da vozačica nije pravovremeno uočila 60-godišnjaka koji je biciklom prelazio preko pješačkog prijelaza, došlo je do kontakta automobila s biciklom te je vozač bicikla pao na tlo i zadobio teže ozljede.


Vozačica automobila udaljila se s mjesta prometne nesreće, nakon čega je pristupila u policijsku postaju.


Obavljenim alkotestiranjima utvrđeno je kako je bila pod utjecajem alkohola od 0.35 promila, dok je biciklist bio pod utjecajem alkohola od 1.49 promila.


Djelatnici Sektora kriminalističke policije PU istarske ispitali su 33-godišnjakinju zbog sumnje da je počinila kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te nepružanje pomoći, radi čega će se protiv nje podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Budući da je riječ o policijskoj službenici koja je u vrijeme nesreće bila izvan službe i upravljala je privatnim vozilom, protiv 33-godišnjakinje će se sukladno Zakonu o policiji poduzeti odgovarajuće mjere zbog povrede službene dužnosti.