Teško ozlijeđen

Policajac motorom prebrzo uletio u zavoj i završio u 10 metara dubokoj provaliji

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto Arhiva NL

Ilustracija / Foto Arhiva NL

Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u GospićuKako javlja Plicijska uprava ličko-senjska u protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće i to s teško ozlijeđenom osobom i materijalnom štetom.


Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se jučer u 19,05 sati na dionici državne ceste broj 25 od Gospića prema Karlobagu, predio Takalice, kada je 34-godišnji policajac s područja Općine Đurđenovac, za vrijeme službe upravljao motociklom s policijskim oznakama. Vozeći se iz smjera Brušana u smjeru Baških Oštarija i u nepreglednom desnom zavoju uslijed neprilagođene brzine kretanja, prešao motociklom ulijevo preko kolnika i sletio u provaliju duboku oko 10 metara.


Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.
Jučer je u Otočcu u 9 sati, 27-godišnjak iz Otočca prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je upravljao osobnim automobilom švicarske nacionalne oznake pod utjecajem alkohola (2,32 g/kg). Izgubio je kontrolu nad automobilom, sletio udesno van kolnika i udario u metalnu ogradu a potom u betonski zid. On je uhićen, te će uz optužni prijedlog biti doveden u nadležni sud.
Policijski službenici Policijske postaje Senj su jučer u mjestu Sveti Juraj zaustavili osobni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (2,16 g/kg) upravljao 67-godišnjak iz Svetog Jurja.


Jučer na autocesti A-1, u smjeru sjevera kod čvora Sveti Rok, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su zaustavili teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola (1,85 g/kg) upravljao 45-godišnjak iz Sesveta.


Obojica su isključeni iz prometa, smješteni u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njih nadležnim sudovima biti podneseni optužni prijedlozi.