Uhvaćen

Pokušao provaliti u zdravstvenu ustanovu na Zametu, policija ga zatekla na djelu

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NLDjelatnici Prve policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojeg su uhvatili na djelu dok je pokušavao izvršiti svoj provalnički naum.


Riječ je o počinitelju kojega su policijski službenici Prve policijske postaje u suradnji s pripadnicima interventne policije zatekli jučer tijekom provale u zdravstvenoj ustanovi.


Naime, nakon zaprimljene dojave građana, policijski službenici su oko 3 sata došli do zdravstvene ustanove na području Zameta gdje su kradljivca zatekli na izvršenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem, a koji uz to kod sebe nije imao ni osobne dokumente.
Priveden je na krim-obradu kojom je utvrđen identitet muškarca, ali i da je osim te teške krađe u pokušaju, u prosincu i siječnju ove godine na području Rijeke počinio još tri kaznena djela teške krađe provaljivanjem u zdravstvene ustanove te u trgovini tešku krađu u pokušaju.
Za svih pet kaznenih djela 45-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.