Konačno uhvaćeni

Pokrali veću količinu bakrenih, visoko energetskih kablova čime su oštetili trgovačko društvo za 36.660 eura

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Uhitili ih i priveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanjePolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim državljaninom Srbije, dvojicom 21-godišnjaka, 27-godišnjakom, i 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Teška krađa” provaljivanjem na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Božjakovini.


Sumnja se da su osumnjičeni 29. veljače u noćnim satima u mjestu Božjakovina, Industrijska ulica automobilom došli do dvorišta poduzeća, gdje su upotrebom alata presjekli metalne vezice ušli u unutrašnjost dvorišta te uz pomoć prikladnog alata otuđili električni kabel neutvrđene dužine, nakon čega su pobjegli.


Nakon toga, uočili su ih policijski službenici u automobilu, uhitili i priveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
Tu nije bio kraj njihovom protupravnom ponašanju, tri dana ranije, 26. veljače u noćnim satima u mjestu Božjakovina, Industrijska ulica provalili su u isto trgovačko društvo gdje su sa otvorenog skladišnog prostora, u više navrata tijekom noći otuđili veću količinu bakrenih, visoko energetskih kablova čime su oštetili trgovačko društvo za iznos od 36.660 eura.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu redovnim putem.