Pojačan nadzor vozača

U rujnu 165 prekršaja vozača na dva kotača

Vladimir Mrvoš

NL arhiva

NL arhiva

Najviše  prekršaja, 63 bilo je zbog  prekoračenja brzine, od kojih je jedan počinio mopedist i 62 motociklista

RIJEKA – Policija je u rujnu na području Policijske uprave primorsko-goranske provela niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Kroz pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze. Evidentirano je 165 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su počinili vozači mopeda i motocikala, dok je 13 vozača ovih vozila upozoreno zbog prekršaja kao što su: neispravnog korištenja zaštitne kacige, ne davanje pokazivača smjera i slično.
Od ukupno 165 prekršaja, 50 se odnosi na vozače mopeda, a 115 na motocikliste. Najviše  prekršaja, 63 bilo je zbog  prekoračenja brzine, od kojih je jedan počinio mopedist i 62 motociklista. Čak 24 vozača kažnjena su  zbog nenošenja zaštitne kacige (15 mopedista i 9 motociklista).
Evidentirano je 13 prekršaja vožnje bez položenog ispita, i to kod 11 mopedista i dva motociklista te 11 prekršaja isteka prometne dozvole, kod osam vozača mopeda i tri motociklista.  U prekršaju nepropisnog pretjecanja i obilaženja zatečeno je 14 vozača motocikala.
Također je evidentirano pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i to kod dva vozača mopeda i tri motociklista. Tijekom rujna  evidentirano je 38 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla. U njima su teško ozlijeđena četiri mopedista i pet motociklista, a lakše su ozlijeđena dva mopedista i deset motociklista.