Deset krađa

Lopovi pohodili trgovačke centre na riječkom, trgovine na opatijskom području, a jedan od njih ukrao i auto bivšem stanodavcu

Šarlota Brnčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Sumnja se da je kaznena djela počinio tijekom studenoga ove godine, a u jednom slučaju u studenom prošle godine, najvećim dijelom u trgovačkim centrima na području Škurinja, a zatim u Kukuljanovu, te trgovinama u Kastvu i  OpatijiRiječka policija otkrila je tko stoji iza deset krađa koje su se dogodile najvećim dijelom u trgovačkim centrima na Škurinjama.


Kako navode iz PU primorsko-goranske, djelatnici Prve policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom.


Sumnja se da je kaznena djela počinio tijekom studenoga ove godine, a u jednom slučaju u studenom prošle godine, najvećim dijelom u trgovačkim centrima na području Škurinja, a zatim u Kukuljanovu, te trgovinama u Kastvu i  Opatiji.
Četiri krađe je počinio zajedno s 39-godišnjakom gdje su nekoliko dana za redom iz istog trgovačkog centra na području Škurinja otuđili romobil, roštilj, Hoveboard smart i vakumske blendere. Osim toga, 65-godišnjak je ukrao i razni alat (čekić, brusilicu), slavine, parno glačalo, parfeme, brijaći aparat, alkoholna pića i prehrambene proizvode.


Sredinom studenoga je iskoristio i boravak u stanu na području Škurinja, iz kojeg je otuđio ključeve i prometnu dozvolu, a potom i automobil bivšeg stanodavca.


Manji dio ukradenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na više od 30.000 kuna. Obojica osumnjičenih su po završetku kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku.