TRI KAZNENA DJELA

Podignuta optužnica protiv Riječanina koji je tukao nevjenčanu suprugu pred troje djece

Šarlota BrnčićProtiv 33-godišnjaka je, nakon okončane istrage, riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu kojom ga se tereti za tri kaznena djela povrede djetetovih prava te za kaznena djela nasilja u obitelji i tjelesne ozljede.


Optužnicom mu se konkretno stavlja na teret da je od sredine 2015. do 1. siječnja 2021., na području Primorsko-goranske županije, u stanu u kojem je živio sa izvanbračnom suprugom i njenim kćerima ( rođene 2003. i 2010. godine) te njihovim zajedničkim djetetom ( rođenog 2014. godine), učestalo vrijeđao oštećenicu i bio fizički nasilan prema njoj u prisutnosti djece. Pritom je bio svjestan nedopuštenosti svojih postupaka kojima je izvanbračnu suprugu dovodio u ponižavajući položaj te svjestan da negativno utječe na psihofizički razvoj djece.


Okrivljenika se tereti da je 1. siječnja ove godine, u alkoholiziranom stanju, najprije vrijeđao oštećenicu, a potom ponovio fizičko nasilje i nanio joj lake tjelesne ozljede.
Tereti ga se da je tako cjelokupnim postupanjem kod nje i djece prouzročio osjećaj straha i uznemirenosti, a kod izvanabračne supruge i osjećaj bespomoćnosti i poniženja.
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici i da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.