Širenje zaraze

Podignuta optužnica protiv Karlovčanke koja je zaražena otišla u lokal, a zatim i u kućnu posjetu

Šarlota Brnčić

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Tereti ju se da je pritom bila svjesna kako time omogućava izazivanje zaraze virusom, te pristajući na to, da svojim postupanjem dovodi u opasnost sve osobe s kojima je bila u kontaktuKarlovačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjakinje zbog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenja i prenošenja zarazne bolesti.


Okrivljenici se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenog prošle godine, u Karlovcu, znajući da je oboljela od zarazne bolesti COVID-19, protivno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te protivno mjeri »COVID-liječenje u kući« sa trajanjem od 30. listopada do 9. studenog 2020. godine, napustila stan na adresi prebivališta.


Nadalje, da je bila u jednom ugostiteljskom objektu u Karlovcu, gdje je bila u kontaktu s drugom osobom, a potom s tom i još jednom osobom u kontaktu i u njihovom stanu u Karlovcu.
Tereti ju se da je pritom bila svjesna kako time omogućava izazivanje zaraze virusom, te pristajući na to, da svojim postupanjem dovodi u opasnost sve osobe s kojima je bila u kontaktu.