Riječko Općinsko državno odvjetništvo

Podignuta optužnica protiv 19-godišnjaka za izazivanje teške nesreće na Krku

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Tereti ga se da je dolaskom u desni nepregledni zavoj izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je udario u drugo vozilo. U prometnoj nesreći jedna je osoba preminula, dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, priopćeno je iz odvjetništvaRiječko Općinsko državno odvjetništvo završilo je istragu i podiglo optužnicu protiv 19-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće.


Optužnicom ga se tereti da 9. veljače, na državnoj cesti D-102 upravljajući automobilom iz smjera Baške te olako držeći da time neće ugroziti ostale sudionike u prometu, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika mokrom od kiše.


Tereti ga se da je dolaskom u desni nepregledni zavoj izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je udario u drugo vozilo. U prometnoj nesreći jedna je osoba preminula, dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, priopćeno je iz odvjetništva.
Kao što smo izvještavali nakon nesreće, poginuo je 28-godišnji vozač teretnog vozila Fiat Doblo, riječkih registracijskih oznaka, a u kojeg je udario Golf, riječkih oznaka, kojim je upravljao optuženi 19-godišnjak.   Liječnička pomoć 28-godišnjem vozaču pružena je na mjestu događaja, no  nažalost, zbog zadobivenih ozljeda je preminuo. U nesreći su ozlijeđeni vozač i putnik iz Golfa te putnik iz Fiata.