Općinsko državno odvjetništvo

Podignuta optužnica: Bježao od policije s autom punim migranata pa izazvao nesreću kod Novog Vinodolskog

Hina

U sudaru su teško ozlijeđene četiri osobe u osobnom automobilu kojeg je vozio optuženik, te suvozač u drugom automobiluOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 20-godišnjeg  državljanina BiH, koji je izazvao sudar kod Novog Vinodolskog prevozeći ilegalne migrante, i to zbog izazivanja prometne nesreće i zbog nezakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, priopćeno je u četvrtak.


Tereti ga se da je u ponedjeljak, 18. studenoga, za naknadu od 500 eura, u blizini državne granice Hrvatske i BiH u osobno vozilo smjestio državljane Sirije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, u namjeri da im omogući izbjegavanje granične kontrole i ilegalni izlazak iz Hrvatske, stoji u priopćenju ODO u Rijeci.


Na području Senja zamijetili su ga policijski službenici, no 20-godišnjak se oglušio na policijsko upozorenja da zaustavi automobil te se dao u bijeg u smjeru Rijeke. Vozeći prebrzo, u desnom zavoju ceste pokraj Mitan marine kod Novog Vinodolskog, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku, udario vozilom u betonski rubnik te u nailazeći automobil iz suprotnog smjera.
U sudaru su teško ozlijeđene četiri osobe u osobnom automobilu kojeg je vozio optuženik, te suvozač u drugom automobilu, navodi se u priopćenju.


Riječko Općinsko državno odvjetništvo je predložilo da se 20-godišnjem državljanu BiH odredi zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.