Vikend u prometu

Po riječkoj obilaznici vozio 181 km/h, vozač na Zametu napuhao 2,51 promil

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Tijekom vikenda se dogodilo i 37 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.I ovog vikenda prometna policija je na području Primorsko-goranske županije pojačano nadzirala promet radi sprječavanja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.


Ukupno je zabilježen 201 prometni prekršaj, od toga 44 prekoračenja brzine, 34 vožnje pod utjecajem alkohola, 22 nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet korištenja mobitela u vožnji i pet upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te još 87 različitih prometnih prekršaja.


Najveća brzina od 181 km/h izmjerena je u subotu, oko 23.30 sati, na riječkoj obilaznici (Vrata Jadrana). Posada policijskog presretača zaustavila je 27-godišnjeg vozača Audija, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se kretao iz smjera čvora Matulji prema čvoru Škurinje navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine na toj dionici od 90 km/h. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od mjesec dana.
Najveća koncentracija alkohola od 2,51 promila izmjerena je jučer oko 00.20 sati na području Zameta, gdje je policija zaustavila 29-godišnjeg vozača BMW-a, riječkih registracijskih oznaka, a uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola utvrđeno je da sa sobom nije imao vozačku dozvolu. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog te predloženo izricanje novčane kazne u iznosu 20.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.


Od ukupno 34 vozača kojima je izmjerena nedozvoljena koncentracija alkohola, najviše, njih 12 je bilo u dobi između 31. i 40. godine života, zatim 41. do 50. godine života te sedam vozača u dobi od 18. do 24. godine života.


Inače, tijekom vikenda se dogodilo i 37 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.