27 kaznenih djela

Po noći na parkingu bušio gume i razbijao lim na autima. I tako 27 puta!

Šarlota Brnčić

Foto MUP

Foto MUP

Prilazio je parkiranim automobilima različitih marki i proizvođača, među kojima 26 osobnih i jedno teretno, te nožem tzv. švicarcem bušio gume i to najčešće po jednu, a na nekima i više njihZagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u 27 kaznenih djela »Oštećenje tuđe stvari«.


Sumnja se da je u noći između 6. i 7. veljače, s ciljem da ošteti, uništi i učini neuporabljivom tuđu stvar, na području Trešnjevke šetajući Ulicama Rudolfa Bićanića, Braće Cvijića, Knežija i Mošćeničkom ulicom, prilazio parkiranim automobilima različitih marki i proizvođača, među kojima 26 osobnih i jedno teretno, te nožem tzv. švicarcem bušio gume i to najčešće po jednu, a na nekima i više njih.


Na tome se nije zaustavio, već je na osam takvih automobila nožem oštetio odnosno ogrebao i lim na različitim dijelovima vozila, od blatobrana do vrata i prednjeg poklopca motora.
Zahvaljujući kvalitetnim informacijama od građana, policija je došla do mogućeg profila počinitelja, a rad na terenu usmjerili su u provjeru prikupljenih saznanja. Po uočavanju osobe koja je odgovarala svemu doznatom na terenu i utvrđenom, muškarac starosti 34 godine doveden je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.