Stigla presuda

Po Istri krali bicikle, zaradili 140.000 kuna, ali neće u zatvor. Kako je to moguće?

Portal Novi list

Foto PU Istarska, Glas Istre

Foto PU Istarska, Glas Istre

Obojica okrivljenika su zatečena na graničnom prijelazu prilikom prelaska u Sloveniju, a ukupna imovinska korist stečena kaznenim djelima iznosi 140.355 kunaNa Općinskom sudu u Pazinu pravomoćno su, na temelju sporazuma Državnog odvjetništva s okrivljenicima, osuđeni otac (56) i sin (23), slovenski državljani koji su u Istri počinili više krađa.


Mlađi je osuđen zbog počinjenih deset kaznenih djela, a njegov otac zbog jedne krađe, javlja Glas Istre.


Prvookrivljeni slovenski državljanin je proglašen krivim da je od lipnja 2020. godine do 23. lipnja 2021., tijekom turističke sezone, u autokampovima na području Vrsara, Tara i Fažane krao bicikle koje je potom prevozio u Republiku Sloveniju.
Također je proglašen krivim i da je 25. lipnja 2021. u autokampu u Vrsaru, zajedno s drugim slovenskim državljaninom (1966.), otuđio još dva bicikla.


Obojica okrivljenika su zatečena na graničnom prijelazu prilikom prelaska u Republiku Sloveniju, a ukupna imovinska korist stečena kaznenim djelima iznosi 140.355 kuna.


Prvookrivljenome je izrečena jedinstvena kazna od godinu dana zatvora, ali uvjetno.


Dakle, neće je odslužiti iza rešetaka ako u narednih pet godina ponovno ne počini neko kazneno djelo.


Štetu mora nadoknaditi u roku od šest mjeseci, i to pod prijetnjom opoziva izrečene uvjetne osude. Prema postignutom sporazumu, okrivljenik je oštećenicima već isplatio novčani 37.355 kuna.


Drugookrivljeniku je izrečena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, ali uz rok kušnje na dvije godine.