Delnički trojac

Plaćali krivotvorenim eurima: Išli su po Gorskom Kotaru i pokušavali u trgovinama, kladionicama, na benzinskim crpkama…

P. N.

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

Najstariji među privedenima osumnjičen je za četiri kaznena djela krivotvorenja novca, za dva kaznena djela prijevare te za iznudu, koju je počinio nad hrvatskim državljaninom tražeći da mu preda novac.Policija je u Delnicama, u suradnji s II policijskom postajom Rijeka i interventnom jedinicom riječke policije, privela trojicu ljudi koje sumnjiči za 17 kaznenih djela krivotvorenja novca, prijevare i iznude. Privedeni muškarci stari su 18, 19 i 31 godinu, a policija ih sumnjiči da su navedena kaznena djela počinili tijekom ovog mjeseca, na području Gorskog kotara, odnosno na širem području Bakra i Čavli.


– Koristeći pribavljene lažne novčanice eura pokušali su na više mjesta – u trgovinama, na benzinskim postajama, sportskim kladionicama – platiti različite predmete, navodi PU primorsko-goranska.


Najstariji među privedenima osumnjičen je za četiri kaznena djela krivotvorenja novca, za dva kaznena djela prijevare te za iznudu, koju je počinio nad hrvatskim državljaninom tražeći da mu preda novac.
Drugoosumnjičeni 19-godišnjak prijavljen je za počinjenje pet kaznenih djela krivotvorenja novca i tri prijevare, dok je za krivotvorenje novca u dva slučaja osumnjičen trećeosumnjičeni 18-godišnjak.


– Tijekom kriminalističkog istraživanja dio lažnog novca je pronađen i oduzet, a ukupna materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Po završetku kriminalističkog istraživanja, sva trojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu za navedena kaznena djela te su predani pritvorskom nadzorniku, navodi se u policijskom priopćenju.