KRAJNJE OBIJESNA VOŽNJA

Pijani vozač ostaje u pritvoru: Na pješačkom je pregazio dvoje djece i pobjegao, nije nazvao ni Hitnu

Šarlota Brnčić

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Jedno dijete je u naletu vozila zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je drugo dijete zadobilo osobito teške ozljede opasne po život.Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je danas prijedlog državnog odvjetništva da se 38-godišnjem pijanom vozaču automobila koji je u subotu pokosio i teško ozlijedio dvoje djece odredi istražni zatvor.
Prethodno je vozač ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu i protiv njega je pokrenuta istraga pod sumnjom u kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i kazneno djelo nepružanje pomoći.


Iz odvjetništva je poslijepodne priopćeno kako se 38-godišnjak sumnjiči da je u subotu u 18.35 sati u Zagrebu, upravljao automobilom pod utjecajem alkohola, te iako svjestan da zbog alkoholiziranosti nije sposoban za sigurnu vožnju pristao ugroziti druge sudionike u prometu. Okrivljenik se kretao vozilom kolnikom Ulice Antuna Šoljana te se uslijed alkoholiziranosti, nije približavao obilježenom pješačkom prijelazu sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.


Osnovano se sumnja da tom prilikom nije zaustavio svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza i propustio pješake te je svojim vozilom naletio na dvoje djece koja su u pratnji majke prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.
Jedno dijete je u naletu vozila zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je drugo dijete zadobilo osobito teške ozljede opasne po život. Okrivljenik nakon naleta na pješake nije zaustavio svoje vozilo i pružio pomoć, a niti je o prometnoj nesreći obavijestio nadležne službe.