PU ličko-senjska

Pijani vozač bez položenog vozačkog ispita završio na sudu; pronađena tromblonska mina

Marin Smolčić

Ilustracija Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Ilustracija Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Zaustavljeni vozač bio je postariji građanin (67) koji je vozilom upravljao  pod utjecajem alkohola (2,34 g/kg), bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme kada mu je isteklo važenje prometne dozvole 


U nadzoru cestovnog prometa policijski službenici  gotovo redovno u prekršajima zatiču mlađe ljude koji prilikom vožnje nerijetko prekoračuju dozvoljenu brzinu, ne posjeduju potrebne dokumente ili upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola. Policijski službenici Policijske postaje Gospić jučer su na području Gospića zaustavili osobni automobil gospićke registracijske oznake. Zaustavljeni vozač bio je postariji građanin (67) koji je vozilom upravljao  pod utjecajem alkohola (2,34 g/kg), bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme kada mu je isteklo važenje prometne dozvole.
 
On je uhićen i  uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.Znatno bolje vijesti tiču se minsko-eksplozivnih sredstava. Jučer je na području Donjeg Vaganca pronađeno ispravno minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o  trenutnoj tromblonskoj mini M-60, zaostaloj iz Domovinskog rata koju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
 
U Brinju je građanin dragovoljno predao ručnu bombu M75 i 35 komada streljiva koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
 
Iz Policije poručuju kako na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca, stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.