Protekli tjedan na cestama

Pijani Nijemac izazvao sudar na parkiralištu

Vladimir Mrvoš

Policija / NL arhiva

Policija / NL arhiva

On je oko 19.50 sati pod utjecajem alkohola uzrokovao prometnu nesreću dok je na parkiralištu na obali upravljao unazad osobnim vozilom marke Toyota, njemačkih registarskih oznaka,  te pritom udario u parkirano osobno vozilo marke Hyundai, riječkih registarskih oznakaCRIKVENICA  Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se ukupno 71 prometna nesreća, od kojih su tri teže, a 68 lakše.


 


U ovim nesrećama pet je osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 545.000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je čak šest stranih državljana, dva pješaka, kao i šest alkoholiziranih vozača.
 


Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 277 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 promila.


Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,1 promila izmjerena je u četvrtak, 4. lipnja, 33-godišnjem njemačkom državljaninu na području Crikvenice.


On je oko 19.50 sati pod utjecajem alkohola uzrokovao prometnu nesreću dok je na parkiralištu na obali upravljao unazad osobnim vozilom marke Toyota, njemačkih registarskih oznaka,  te pritom udario u parkirano osobno vozilo marke Hyundai, riječkih registarskih oznaka, u vlasništvu 30-godišnjeg hrvatskog državljanina.


 


Zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje u alkoholiziranom stanju, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja s optužnim prijedlogom doveden kod nadležnog prekršajnog suca.


Isti mu je poradi počinjenih prekršaja prema važećim zakonskim propisima odredio novčanu sankciju u visini 10.000 kuna te izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom B  kategorije na području RH u trajanju od tri mjeseca.