Ludilo na cestama

Pijani i drogirani bježali teretnim vozilom. Prošli i kroz crveno te pretekli kolonu vozila pred pružnim prijelazom

Šarlota Brnčić

Ilustracija: Sergej Drechsler

Ilustracija: Sergej Drechsler

Suvozač je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike nakon što su dovedeni u postaju.Policija je, oko 3.30 sati, u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, prilikom nadzora prometa pokušala zaustaviti teretni automobil marke “Volkswagen”, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao nepoznati muškarac, a koji se nije zaustavio na znak policijskih službenika i nepropisnom brzinom nastavio vožnju u smjeru Požege.


Napravio je cijeli niz prometnih prekršaja od nepoštivanja strane kretanja vozila, ne davanja pokazivača smjera, ne postupanja po prometnim znacima do prolaska kroz crveno svijetlo na semaforu te pretjecanja kolone vozila pred pružnim prijelazom.


Nakon toga je dolaskom do križanja ulica kralja Petra Svačića i kralja Krešimira zaustavio vozilo te s putnikom počeo bježati, no ubrzo su ih sustigli policijski službenici i priveli u prostorije policije.
Na policiji je utvrđeno da je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,22 promila upravljao 21-godišnjak, dok je kod 22-godišnjeg suvozača, koji je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,24 promila.


Također je utvrđeno da su obojica bila pod utjecajem droge.