Privođenje u Piškorovcu

Pijani 40-godišnjak pred zoru navio glazbu na najjače, a policiju dočekao s psovkama i sjekirom u ruci

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Primjenom višenamjenske službene palice, tzv. tonfe, policajac mu je iz ruke izbio sjekiru, a potom je uz primjenu fizičke snage i sredstva za vezivanje 40-godišnjak priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanjePo drugi put u kratkom vremenu policija je u Piškorovcu imala probleme, a ovoga puta intervenirali su jutros, u 4 sata i 8 minuta, jer je javni red i mir narušavao 40-godišnji mještanin tako što je puštao glasnu glazbu putem prijenosnog zvučnika.


Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, 40-godišnjak je pojačao glazbu na zvučniku, te je pritom vrijeđao i omalovažavao policiju. Na izdana upozorenja, a potom i naredbe, se oglušio, te je nastavio s vrijeđanjem zbog čega su mu policijski službenici priopćili da je uhićen.


U tom trenutku 40-godišnjak je u ruci držao sjekiru (bez namjere napada) zbog čega mu je policijski službenik naredio da odloži sjekiru.
Pošto se oglušio i na tu naredbu, primjenom višenamjenske službene palice, tzv. tonfe, policajac mu je iz ruke izbio sjekiru, a potom je uz primjenu fizičke snage i sredstva za vezivanje 40-godišnjak priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.


Alkotestiranjem uhićenika utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 2,07 promila. Protiv 40-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.