Dar-mar na autocesti

Pijana “ko smuk” sletjela s kolnika i udarila u ogradu. Nastavila voziti unatrag, skretala polukružno pa na nju naletio auto

Šarlota Brnčić

Ilustracija Filip Brala/PIXSELL

Ilustracija Filip Brala/PIXSELL

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 58-godišnjak dok je 39-godišnjakinja lakše ozlijeđena.Nevjerojatni cirkus napravila je na cesti 39-godišnjakinja koja je pod utjecajem alkohola od 2,77 promila, jučer oko 16.35 sati, upravljala VW Golfom, našičkih registarskih oznaka, a kretala se lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika autoceste A3 u smjeru zapada.


Dolaskom za 300 metara istočnije od kilometarske oznake 66 km, skrenula je neoprezno ulijevo, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je sletjela na mekani teren koji se nalazi na razdjelniku sjevernog i južnog kolnika i potom udarila u dvostruku zaštitnu metalnu ogradu.


Odmah nakon toga krenula je vožnjom unazad u smjeru istoka da bi zatim započela neopreznu radnju vozilom u prometu skrećući polukružno udesno polukružno, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.
Na njezino je vozilo tada naletio automobil marke Dacia Duster, sisačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak, a kretao se desnom prometnom trakom istog kolnika u istom smjeru dok je u cilju izbjegavanja naleta skrenuo desno.


U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 58-godišnjak dok je 39-godišnjakinja lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava.


Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Velikoj Gorici, uz asistenciju Ekipe za očevide Prve Postaje prometne policije Zagreb.