Prometna nesreća

Pijana automobilom pregazila starca na biciklu, pa pobjegla. Preminuo je

Šarlota Brnčić

Ilustracija (ne prikazuje prometnu nesreću iz teksta) / Foto Pixsell

Ilustracija (ne prikazuje prometnu nesreću iz teksta) / Foto Pixsell

Došlo je do kontakta između vozila nakon čega je vozilo 38-godišnjakinje sletjelo udesno izvan kolnika te udarilo u betonsku ogradu, a zatim i u bicikl kojim je upravljao 79-godišnjak.Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 38-godišnjakinje i 37-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći, a zbog čega je smrtno stradao biciklist.


Okrivljenu 38-godišnjakinju tereti se da je 22. siječnja u Kaštelancu, upravljala automobilom pod utjecajem alkohola od najmanje 1,7 promila, uslijed kojeg je na dijelu kolnika s punom uzdužnom linijom u nepreglednom desnom zavoju prešla preko te crte i započela pretjecanje automobila kojim je u istom smjeru upravljao okrivljeni 37-godišnjak.


Tereti ju se da tijekom pretjecanja, zbog alkoholiziranosti nije bila u stanju držati vozilo unutar kolnika, već je lijevim kotačima prešla na lijevi betonski rubnik, a zatim je u nastojanju da vrati svoje vozilo na kolnik prešla vozilom natrag na desnu prometnu traku i time prepriječila put automobilu kojeg je pretjecala.
Došlo je do kontakta između tih vozila nakon čega je vozilo 38-godišnjakinje sletjelo udesno izvan kolnika te udarilo u betonsku ogradu, a zatim i u bicikl kojim je upravljao 79-godišnjak.


Biciklist je zadobio teške ozljede od kojih je preminuo u bolnici 9. veljače 2020. godine.


Okrivljenom 37-godišnjem vozaču pretjecanog vozila optužnicom se stavlja na teret da se bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja ne pruživši oštećeniku nikakvu pomoć, iako je vidio prometnu nesreću i bio svjestan da je nastradao.