Prebacilo ga

Pijan sletio s ceste pa vrijeđao policajce koji su mu došli pomoći. Na kraju bježao od Hitne

Šarlota Brnčić

Zbog neprilagođene brzine, vozač je u blagom zavoju prešao na suprotnu stranu kolnika, sletio s ceste, a potom udario u ogradu i naslagane crijepove.Istarska policija prijavila je 54-godišnjaka koji je pijan sletio s ceste, a potom je vrijeđao policijske službenike koji su mu pomogli.


Nesreća se zbila oko 22 sata, kada je 54-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.58 promila upravljao Peugeot Partnerom, pulske registarske oznake, kolnikom državne ceste iz smjera Vozilića prema Kršanu. Zbog neprilagođene brzine, vozač je u blagom zavoju prešao na suprotnu stranu kolnika, sletio s ceste, a potom udario u ogradu i naslagane crijepove.


Vozač je u nesreći ozlijeđen, a iz vozila su ga izvukli policijski službenik i jedan građanin, koji su mu pomagali do dolaska hitne pomoći. No, on je pritom vrijeđao policijske službenike, a nakon dolaska djelatnike hitne pomoći, istrgnuo se i pokušao pobjeći s mjesta događaja. U tome su ga spriječili policajci, koji su ga prepratili do pulske bolnice, gdje je utvrđeno kako je 54-godišnjak lakše ozlijeđen.
Radi prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija će protiv 54-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.