Vikend u prometu

Pijan se zabio u metalnu ogradu na riječkoj zaobilaznici i ispao iz auta

Vladimir Mrvoš

Vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje je utvrđeno da je srećom, u ovoj prometnoj nesreći zadobio lakše ozljedeRIJEKA – Proteklog vikenda policija je u provedbi pojačanog nadzora prometa na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila ukupno 222 prometna prekršaja. Tijekom nadzora najviše je evidentirano prekršaja prekoračenja brzine, njih 81, slijedi 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Osim spomenutih, evidentirana su četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, zatim tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, kao i 92 ostala prometna prekršaja.


Najveća brzina od 185 km/h izmjerena je 17. listopada oko 16.00 sati na autocesti A6, kod vijadukta Veliki Jadrč, u smjeru Zagreba. Riječ je o osobnom vozilu marke Volkswagen, zagrebačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.


Što se tiče alkohola, izdvajamo koncentraciju alkohola od 1,9 promila, izmjerenu 15. listopada oko 00.15 sati 36-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, karlovačkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila na području Crikvenice te je optužnim prijedlogom predložena novčana kazna od 20.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.
Što se tiče preostalih vozača kojima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, najviše ih je bilo u dobi od 41 do 50 godina, njih petero.


Tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 37 prometnih nesreća, od kojih je šest sa ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama su dvije osobe teže i četiri lakše ozlijeđene. Lakša prometna nesreća dogodila se 16. listopada oko 19.40 sati na riječkoj zaobilaznici, koja je mogla završiti i s težim posljedicama.


Riječ je o 45-godišnjem vozaču koji je pri utjecaju alkohola od 1,74 promila upravljao osobnim vozilom marke Renault i koji je zbog neprilagođene brzine udario u metalnu zaštitnu ogradu, prilikom čega je došlo do otvaranja vrata vozila, a uslijed nekorištenja sigurnosnog pojasa i ispadanja vozača iz vozila. Vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje je utvrđeno da je srećom, u ovoj prometnoj nesreći zadobio lakše ozljede.