PU PG

Pijan radio cirkus u lošinjskom lokalu. Uhićen pa nakon odluke suda smješten u zatvor

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Danas je 42-godišnjak doveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Rijeci, nakon čega mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od deset dana.Lošinjska policija jučer je, oko 15 sati, zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na terasi jednog od ugostiteljskih objekata u Malom Lošinju.


Po dolasku policije na mjestu događaja zatečen je muškarac, koji je pod vidnim utjecajem alkohola vikao, galamio i na drugi način narušavao javni red. Oglušio se o naredbe policije da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, pritom vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike s čime je nastavio i tijekom privođenja u službene prostorije policije.


Utvrđeno je da je riječ o 42-godišnjem hrvatskom državljaninu, a izmjerena mu je i koncentracija alkohola od 1,65 promila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 42-godišnjak počinio prekršaje iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – naročito drsko ponašanje i vrijeđanje i omalovažavanje službene osobe te kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.
Naime, tijekom narušavanja oštetio je ulazna vrata ugostiteljskog objekta i dijelove inventara, a nastala materijalna šteta će biti utvrđena naknadno.


Danas je 42-godišnjak doveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Rijeci, nakon čega mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od deset dana.