Neobičan slučaj

Pijan ostavio auto na magistrali, a nije dignuo ručnu. Auto krenuo i izazvao prometnu

Šarlota Brnčić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Zbog sumnje u nepropisno napuštanje vozila pri zaustavljanju, upravljanje vozila pod utjecajem alkohola i upravljanje vozilom dok je oduzeta ili ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih bodova Zakona o sigurnosti prometa na cestama 40-godišnjak će danas tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na Općinski prekršajni sudNesvakidašnji slučaj zbio se jučer na dionici magistrale u mjestu Podstrana. Tamo je 40-godišnjak upravljao automobilom koji se zaustavio zbog kvara motora pa ga je napustio.


Učinio je to, a da nije poduzeo sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo ne krene s mjesta na kojemu je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret. Nije stavio ručicu automatskog mjenjača u položaj p-parkiranje i nije aktivirao ručnu-parkirnu kočnicu. Uslijed navedenog zbog blagog pada kolnika u jednom trenutku došlo je do samopokretanja automobila uslijed čega udara u teretno vozilo.


U neposrednoj blizini mjesta događaja zatečen je 40-godišnji vozač automobila koji je izazvao prometnu nesreći, alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,85 promila. Također je utvrđeno kako je 40-godišnjaku vozačka dozvola proglašena nevažećom odnosno poništena mu je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.
Zbog sumnje u nepropisno napuštanje vozila pri zaustavljanju, upravljanje vozila pod utjecajem alkohola i upravljanje vozilom dok je oduzeta ili ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih bodova Zakona o sigurnosti prometa na cestama 40-godišnjak će danas tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na Općinski prekršajni sud.