Prometna nesreća

Pijan ‘ko majka’ izazvao lančani sudar. Izmjerili mu čak 3,80 promila

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Vozač Audija je uhićen i priveden u policijsku postaju te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno sankcionirati izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 12.500 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjesecaPod utjecajem alkohola od čak 3,80 promila 33-godišnji vozač Audija A4, čakovečkih registarskih oznaka, skrivio je prometnu nesreću u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Čakovcu.


Kako navode iz PU međimurske, brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa (vozila ispred), zbog čega je prednjim dijelom udario u stražnji dio VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljala 24-godišnja vozačica. Neposredno prije nesreće vozačica Golfa smanjila je brzinu kretanja zbog nailaska na nekoliko vozila. Uslijed siline udara Golf je odbačen u Subaru Legacy, čakovečkih registarskih oznaka, kojim se neposredno ispred zaustavio 38-godišnji vozač zbog nailaska na vozilo.


Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnici Čakovec prevezena je 36-godišnja putnica iz Subara, gdje joj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđena.
Vozač Audija je uhićen i priveden u policijsku postaju te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno sankcionirati izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 12.500 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Nakon pravomoćnosti odluka o utvrđenim prekršajima 33-godišnjaku će se u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisati šest negativnih prekršajnih bodova.