Promili u krvi

Pijan izazvao prometnu nesreću na Hreljinu. Dobio je kaznu od 21 tisuću kuna

Vladimir Mrvoš

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NLRIJEKA – Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 105 prometnih nesreća, od kojih je šest težih, a 99 su lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba, nažalost, smrtno stradala, sedam je osoba teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 818.966 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, 38 stranih državljana i šest alkoholiziranih vozača.


Alkotestirano je 255 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Najviše alkoholiziranih vozača, njih šest je bilo u dobi u dobi između 25. i 35. godina života, pet u dobi između 18. i 25. godine, a četiri iznad 35. godine života.


Najveća koncentracija alkohola od 1,85 promila izmjerena je 35-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, u Hreljinu.
Pod utjecajem alkohola je 35-godišnjak u petak, 16. srpnja oko 18 sati, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Hreljinu te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Predložena mu je novčana kazna od 21.500 kuna te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.