PU PG

Pijan i za vrijeme zabrane sinoć jurio po autocesti Rijeka-Zagreb. Uhvaćen kod vijadukta Severinske Drage

Šarlota Brnčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Najveća koncentracija alkohola od 2,09 promila izmjerena je 49-godišnjem vozaču teretnog vozila Fiat Ducato, riječkih registracijskih oznaka, koji je u subotu, u 17 sati izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u ulici Benići u CrikveniciU Primorsko-goranskoj županiji i proteklog vikenda je policija pojačano nadzirala promet na cestama te je ukupno zabilježeno 229 prometnih prekršaja. Od toga 65 prekoračenja brzine, 35 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, zatim 12 vožnji pod utjecajem alkohola, četiri upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije, jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te ostalih 97 različitih prometnih prekršaja.


Najveća brzina od 188 km/h izmjerena je jučer, u 21.21 sati, na autocesti Rijeka-Zagreb u blizini vijadukta Severinske Drage, gdje je posada policijskog presretača zaustavila 41-godišnjeg hrvatskog državljanina. Upravljao je Audijem, zagrebačkih registracijskih oznaka, i kretao se u smjeru Zagreba tom brzinom, unatoč ograničenju brzine od 110 km/h. Uz to je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,77 promila i u vrijeme važeće zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.


U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, prekršajnim nalogom je novčano sankcioniran u iznosu od 18.000 kuna te je predložena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije na dodatnih šest mjeseci.
Najveća koncentracija alkohola od 2,09 promila izmjerena je 49-godišnjem vozaču teretnog vozila Fiat Ducato, riječkih registracijskih oznaka, koji je u subotu, u 17 sati izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u ulici Benići u Crikvenici. Radi izazivanja prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola protiv vozača je podnijet optužni prijedlog. Predložena mu je novčana kazna od 11.500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na tri mjeseca.


Što se tiče drugih evidentiranih koncentracija alkohola, od 68 alkotestiranih vozača njih četvero je zatečeno s koncentracijom u rasponu od 0,51 do 1 promila, dvoje s 1,51 promila i više, dok je po jedan vozač evidentiran u kategoriji s 1,01 do 1,51 promila, kao i do 0,51.


Prošlog vikenda dogodilo se i 29 prometnih nesreća u kojima je osam osoba lakše ozlijeđeno.