Nepopravljivi recidivist

Pijan i pod zabranom vozio po autocesti, kazna 15.000 kuna ili 60 dana zatvora

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Damir Škomrlj

Ilustracija / Foto Damir Škomrlj

Uhićen je i priveden u postaju gdje je po završetku postupanja protiv 56-godišnjeg recidivista podnesen optužni prijedlogPolicijski službenici Policijske postaje Vrbovsko jučer su priveli 56-godišnjaka u nadležni Općinski sud zbog više prometnih prekršaja.


Riječ je o vozaču, inače recidivistu u činjenju prekršaja u prometu, koji je dan prije, oko 17 sati, zaustavljen na autocesti Rijeka – Zagreb kod čvora Vrbovsko dok je pod utjecajem alkohola upravljao Citroenom, riječkih registracijskih oznaka.


Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 0,72 promila te da je vozio za vrijeme važeće zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, koja mu je izrečena 15. ožujka na rok od godinu dana. Uhićen je i priveden u postaju gdje je po završetku postupanja protiv 56-godišnjeg recidivista podnesen optužni prijedlog.
Nadležnom prekršajnom sucu je predloženo da mu u prekršajnom postupku odredi novčanu kaznu od 15.000 kuna ili 60 dana kazne zatvora, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u vremenu od dodatnih šest mjeseci. Prekršajni sudac protiv optuženika donijet će rješenje u zakonski propisanom roku.