Optužnica

Petorica dilera droge ostaju u riječkom istražnom zatvoru

Vladimir Mrvoš

Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su na području grada Rijeke i okolice, nabavljali, prodavali, posjedovali radi neovlaštene prodaje i posredovali u kupnji te davali većem broju osoba na trošenje drogu marihuana, amfetamine i kokainRIJEKA – Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 8. listopada, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv petero hrvatskih državljana, odnosno protiv dvojice 33-godišnjaka (1987. i 1987.), 32-godišnjakinje (1989.), 34-godišnjaka (1987.) i 41-godišnjakinje (1980.) zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kaznenog djela omogućavanja trošenja droga.


 


Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su radi stjecanja protupravne imovinske koristi, od prosinca 2020. do srpnja 2021. godine, na području grada Rijeke i okolice, nabavljali, prodavali, posjedovali radi neovlaštene prodaje i posredovali u kupnji te davali većem broju osoba na trošenje drogu marihuana, amfetamine i kokain.
 


U optužnici je, u odnosu na troje okrivljenika, predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.