Korupcija u metropoli

Pet uhićenih u Zagrebu danas prijepodne dali iskaz pred USKOK-ovim istražiteljima

P. N.

Foto Emica Elvedji PIXSELL

Foto Emica Elvedji PIXSELL

Privedena petorka dovodi se u vezu s podmićivanjem i zloupotrebom položaja u mandatu bivše zagrebačke vlasti Milana Bandića, a sam Šegota za primanje 670 tisuća kuna mitaPet osoba, koji su jučer u Zagrebu uhićene zbog sumnje na korupciju, danas ujutro daju iskaz istražiteljima USKOK-a.


NOVO! 11:21 – Ispitivanja su završena, a trenutno se čeka potvrda USKOK-a i zakazivanje ročišta na Županijskom sudu – javlja N1.


U Dubrovniku je jučer ujutro uhićen Riječanin Patrik Šegota (45), bivši šef Gradskih groblja Zagreb i aktualni pomoćnik direktorice Zagrebparkinga, a u Omišlju na Krku njegova sestra Tamara Šegota. U Zagrebu je uhićen pravnik u Gradskim grobljima Drago Pleše te dvije sudske zaposlenice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama Suzana P. i Ana Marija Končić, voditeljica odjela i ujedno kći prvog predsjednika Ustavnog suda, pokojnog Jadranka Crnića.
Privedena petorka dovodi se u vezu s podmićivanjem i zloupotrebom položaja u mandatu bivše zagrebačke vlasti Milana Bandića, a sam Šegota za primanje 670 tisuća kuna mita kako bi privatnoj građevinskoj tvrtki Nenada Bukovca namjestio poslove sa zagrebačkim Grobljima u vrijednosti od najmanje tri milijuna kuna.


Navodno, Bukovac je Šegoti za nagradu izgradio kuću s bazenom na Krku, a Šegota je primao i dio dobiti od građevinskih radova koji su dogovoreni u korist Bukovčevih tvrtki. Poduzetnik koji je već ranije bio pod nadzorom istražitelja prošlog je tjedna digao ruku na sebe i izvršio samoubojstvo.


Po završetku ispitivanja očekuje se USKOK-ovo priopćenje.