Četrnaesti dan potrage

Perišev otac: ‘Matejev mobitel nije potonuo, to mi daje nadu. On kao da želi negdje stići…’

P. N., Vanja Vesić

Foto M. M. / ATA images PIXSELL

Foto M. M. / ATA images PIXSELL

On kao da želi negdje stići i potpuno mi je nejasno da onda nakon dvije minute poslije razgovora sa taksistom samoincijativno ulazi u vodu, rekao jeU vezi misterioznog nestanka 27-godišnjeg Mateja Periša u Beogradu i potrage koja danas ulazi u 14. dan, nisu pronađeni nikakvi dokazi da je nestanak posljedica nasilja, no snimljena osoba koja prilazi koritu rijeke Save u noći nestanka, 31. prosinca, po odjeći nalikuje na nestalog mladića, obznanio je jučer Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije obraćajući se javnosti nakon održanog sastanka koordinacije hrvatske i srbijanske policije.


Gerovac je potvrdio da je riječ o autentičnim snimkama, no ne i s jasnim dokazima da je riječ o Mateju s obzirom na lošu kvalitetu zapisa.


Matejev otac Nenad Periš i nakon svih dostupnih snimaka tvrdi da je trčanje njegovog sina nakon izlaska iz kluba Gotik potpuno normalno i da je njegova rekacija apsolutno jasna: kao da negdje i nekamo žuri, piše Slobodna Dalmacija.
“On kao da želi negdje stići i potpuno mi je nejasno da onda nakon dvije minute poslije razgovora sa taksistom samoincijativno ulazi u vodu ili upada u vodu. Činjenica je da je Matejev mobitel nakon što je upao ili slučajno upao u vodu još jedno duže vrijeme davao impulse i to mi daje nadu da mobitel nije potonuo, a samim tim ni Matej te da je prestao davati signale kada se baterija potpuno istrošila. Da je mobitel potonuo, iako je riječ o Matejevom vodootpornom mobitelu na dubinu dublju od dva metra, on ne bi davao nikave signale. I zato MUP Srbije kontaktira i sa proizvođačem mobitela Samsung kojeg je Matej imao kod sebe, kako se ne bi donosio zaključak samo po baznim stanicama nego i po drugim performansama mobitela”, izjavio je Nenad za Slobodnu.


On i dalje tvrdi da na prvoj snimci u vodi, gdje osoba pliva u rijeci Savi, nije njegov sin Matej.


“Ta snimka gdje čovjek pliva kraul stilom nije moj Matej jer je nemoguće izdržati duže vrijeme i plivati u vodi pri temperaturi rijeke od 4 stupnja. Tada nije bila dostupna ova druga snimka gdje se vidi da bez rekacije neko tijelo ili stvar pluta rijekom. Ni tu ne mogu tvrditi ništa osim da objekt ili tijelo pluta, kaže Nenad Periš, piše Slobodna Dalmacija.