PU Brodsko-posavska

Pas mješanac prilikom šetanja ugrizao za nogu biciklistu. Nije bio vezan i nije imao brnjicu

Šarlota Brnčić

foto ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

foto ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

Policijska uprava brodsko-posavska podsjeća građane da su dužni primjereno držati svoje kućne ljubimce, što znači da su im dužni osigurati adekvatan prostor, mogućnosti kretanja i veterinarski nadzor.Oko 11 sati, na šumskom putu u mjestu Rastušje, pas mješanac ugrizao je 34-godišnjeg muškarca i lakše ga ozlijedio.


Policijski službenici brodske policije utvrdili su da je pas mješanac, u vlasništvu 71-godišnjeg državljanina Njemačke, ugrizao za nogu 34-godišnjeg biciklistu. Prilikom šetanja, cijepljen i čipiran pas nije bio vezan povodcem i nije imao brnjicu na njušci. Muškarac je zadobio površinske ogrebotine potkoljenice te je vlasniku psa naplaćena novčana kazna.


Policijska uprava brodsko-posavska podsjeća građane da su dužni primjereno držati svoje kućne ljubimce, što znači da su im dužni osigurati adekvatan prostor, mogućnosti kretanja i veterinarski nadzor. Osim toga, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i ugrožavanje sigurnosti građana, vlasnici životinja dužni su prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koristiti povodac i brnjicu.