Nesvakidašnaj nesreća

Parkirao kamion, a zaboravio povući ručnu. Deset minuta kasnije kamion završio na automobilu

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija / Foto: D. ŠKOMRLJ

Protiv vozača teretnog vozila će biti pokrenut prekršajni postupakDeset minuta nakon što je 40-godišnji vozač na neuređenoj prometnoj površini u Svetom Petru Orehovcu parkirao teretni automobil Mercedes daruvarske registarske oznake, došlo je do nekontroliranog pokretanja vozila i njegova udara u propisno parkirani Peugeot križevačke registarske oznake.


Kako je utvrdila policija, do samog kretanja Mercedesa je došlo jer vozač prije napuštanja vozila nije poduzeo sve mjere kojima sprječava da ono krene s mjesta. Protiv vozača teretnog vozila će biti pokrenut prekršajni postupak, priopćeno je jutros iz policije.


Niti pet minuta kasnije, u Križevcima u Ulici Greberanec 19-godišnji vozač upravljao je Golfom križevačke registarske oznake u smjeru Varaždinske ulice. Uslijed neprilagođene brzine automobil je prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u Opel križevačke registarske oznake kojim je upravljao 31-godišnji vozač. Uslijed sudara Golf je odbačen u desni putni jarak. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
Pola sata kasnije, u Hlebinama 26-godišnji vozač upravljao je prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,73 promila osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake.
Uslijed nepropisnog kretanja automobil je sletio van kolnika udesno na oranicu. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.