Uhićen 23-godišnjak

“Pao” zbog droge, a pretragom mu pronašli još i oružje, streljivo te eksplozivnu napravu

Šarlota Brnčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Između ostalog pronađen je improvizirani pištolj, osam upaljača za protupješačku antimagnetnu minu, dva tijela bombe bez upaljača i jedna improvizirana eksplozivna napravaPod sumnjom u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nad 23-godišnjakom su djelatnici PU zagrebačke proveli krim-obradu.
Utvrđeno je da je na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine kokaina i marihuane, koje je skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Sesveta, a nakon čega preprodavao na nezakonitom tržištu.


Početkom svibnja u večernjim satima na području Zagreba u Dugoselskoj ulici, policijski službenici su posumnjali u muškarca, što se u konačnici i potvrdilo s obzirom da je kod sebe u neovlaštenom posjedu imao 102 grama marihuane i 29,2 grama kokaina pakiranog u više vrećica te digitalnu vagu.


Po nalogu suda obavljena je pretraga doma i prostora u Sesvetama kojim se osumnjičeni koristi te je pronađeno još 42,18 grama marihuane, digitalna vaga te 5,27 grama materije za sada nepoznatog kemijskog sastava. Od osumnjičenog je oduzet i određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.
Također, pretragom podrumskih prostorija kuće policijski su službenici pronašli torbu u kojoj se nalazilo 180 komada streljiva, tri spremnika za automatsku pušku u kojima se nalazilo ukupno 89 komada streljiva, dvije kartonske kutije svaka ispunjena sa po 15 komada streljiva, plastična vrećica u kojoj se nalazilo 124 komada streljiva, zatim, 29 komada različitog streljiva i 16 lovačkih patrona, improvizirani pištolj, osam upaljača za protupješačku antimagnetnu minu, dva tijela bombe bez upaljača i jedna improvizirana eksplozivna naprava.


Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari nastavlja.