Kaznena prijava

“Pao” okorjeli kradljivac drva. Operirao po Gorskom kotaru i domogao se pozamašne količine bukve i javora

Šarlota Brnčić

/ NL arhiva

/ NL arhiva

Završetkom istraživanja, 33-godišnji osumnjičenik je za tri kaznena djela krađe kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.Delnička policija stala je na kraj okorjelom kradljivcu drva kojeg sumnjiče za niz šumskih pothvata.


Upravo okončanom krim-obradom 33-godišnjaka sumnjiče da je između 4. i 7. listopada iz šume na području Crnog Luga kod Delnica otuđio oko 19 kubika drva bukve i tako državnu tvrtku oštetio za oko osam tisuća kuna.


Tijekom kriminalističkog istraživanja je također utvrđeno kako je istovjetna kaznena djela počinio i na području Čabra te Jelenja kod Rijeke. Naime, na području nacionalnog parka u blizini Gerova, 27. rujna je otuđio četiri stabla bukve, dok je na Jelenju pak od početka godine pa do mjeseca listopada porušio i otuđio 41 stablo bukve te pet stabala gorskog javora. Time je državno poduzeće ukupno oštetio za više od 20.000 kuna.
Završetkom istraživanja, 33-godišnji osumnjičenik je za tri kaznena djela krađe kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.