Provale, krađe i tučnjave

Pao lopovski četverac iz okolice Otočca

Marin Smolčić

Policija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Policija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Dvojac iz sela Doljani čine 19-godišnjak i 25-godišnjak i  ispitani su  zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Oni su 28. svibnja 2020. godine u mjestu Škare teško ozlijedili 57-godišnjakinju. Ukrali su nesretnoj ženi janje, a kada ih je ona u tome htjela spriječiti pretukli su je, oborili na tlo i „cipelarili“.

OTOČAC U zadnjih nekoliko godina kroz policijske anale PU ličko-senjske učestalo se provlače provale, krađe i tučnjave koje su se dogodile na području Otočca. Tako su policijski službenici Policijske postaje Otočac ovih dana dovršili više kriminalističkih istraživanja.
 
Ispitan je maloljetnik (17) iz Poduma zbog osnovane sumnje da je počinio dvije teške krađe i krađu.


On se sumnjiči da je 16. veljače 2020. godine iz jednog trgovačkog centra u Otočcu ukrao dvije motorne pile, zatim da je zajedno s 31-godišnjakom iz Poduma u vremenu od 14. do 16. ožujka 2020. godine provalio u skladišta dviju pravnih osoba sa sjedištem u Otočcu iz kojih su ukrali 210 litara pogonskog goriva, bušilicu, trimer, dvije motorne pile, tri kutne brusilice i dva akumulatora.


Isti se maloljetnik sumnjiči da je 22. lipnja 2020. godine provalio u kuću iz koje je ukrao novac u vlasništvu 31-godišnjaka iz Poduma. 


Već smo javljali  u krađi i teškom ozljeđivanju u režiji drugog tandema. Ovaj dvojac iz sela Doljani čine 19-godišnjak i 25-godišnjak i  ispitani su  zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.


Oni su 28. svibnja 2020. godine u mjestu Škare teško ozlijedili 57-godišnjakinju. Ukrali su nesretnoj ženi janje, a kada ih je ona u tome htjela spriječiti pretukli su je, oborili na tlo i „cipelarili“.


Kada ih je  pretučena žena htjela spriječiti u bijegu, zadnjim kotačem automobila prešli  su joj preko lijeve noge pa je ona zbog lomova i kontuzija završila u bolnici.


U oba slučaja riječ je lopovskim recidivistima romske  nacionalne manjine, dijela kriminalnog mozaika koji već dulje vrijeme harače po Otočcu u okolici.


Nastanili su se po praznim kućama građana srpske nacionalne manjine i od tuda učestalo vrše lopovske pohode. Prema saznanjima zamjenika župana Nikole Lalića i podacima iz PP Otočac samo dvojica maloljetnika sa toga područja „uspjeli“ su prikupiti 53 i 45 kaznenih prijava zbog provala, krađa i tučnjava!