Lika

Pao dvojac koji je krao električne pastire u Lovincu

Marin Smolčić

Foto Dusko Marusic/PIXSELL

Foto Dusko Marusic/PIXSELL

Dvojac se sumnjiči  da su u vremenu od 22. do 30. kolovoza 2020. godine s oranica i pašnjaka u mjestima Gudura, Štikada i Ričice demontirali i ukrali pet električnih pastira i četiri akumulatoraNa području Policijske uprave ličko-senjske već dulje vrijeme nestaju s pašnjaka električni pastiri. Zadnji takvi slučajevi dogodili su se prošloga tjedna, a tek danas se doznalo tko je i kako  prošloga  ljeta krao ovakve naprave s šireg područja Općine Lovinac.


 


Tako su policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili  kriminalistička istraživanja nad 21-godišnjakom i maloljetnikom s područja Lovinca zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela krađe. Dvojac se sumnjiči  da su u vremenu od 22. do 30. kolovoza 2020. godine s oranica i pašnjaka u mjestima Gudura, Štikada i Ričice demontirali i ukrali pet električnih pastira i četiri akumulatora. Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.
 


Još nema podataka gdje su završili ukradeni uređaji i akomulatori, ali se s pravom sumnja kako sada imaju „nove vlasnike“.


 


Dolijao osmunjičeni za krađu stabala bukve


 


Opadanjem ličća sve je lakše uvidjeti u kojim je dijelovima ličkih šuma netko haračio s motornim pilama. Zadnji takav slučaj rasvjetljen je na području Udbine. Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalistička istraživanja nad 46-godišnjakom iz Udbine zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe. Njega se sumnjiči da je u vremenu od 15. kolovoza do 2. rujna 2020. godine u šumskim predjelima mjesta Jošani i Ondić, posjekao i ukrao ukupno 10 ovećih stabala bukve, u posjedu Hrvatskih šuma. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.


 


Pijani vozač napuhao 2.51 promila


 


Najveća zabilježena koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 14. studenog u Gospiću kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina. Pijani vozač je „napuhao“ 2.51 g/kg, a prilikom postupanja prometne policije veseljak uza se nije imao nikakve dokumente. Naknadno je utvrđeno da  upravlja vozilom „B“ kategorije bez položenog vozačkog ispita. Priveden je na triježnjenje, uz optužni prijedlog sudu u Gospiću.